čtvrtek 18. října 2012

Star Wars: Jedi Knight - Jedi Academy

Čtvrtý díl ze série Dark Forces už dávno odstoupil od názvu Dark Forces, 3D FPS odložil do pozadí a namísto toho poskočil v časové ose dál do univerza Star Wars. Přesněji do doby, kdy se Luke Skywalker rozhodl, že najde osoby, které v sobě mají potenciál k užívání Síly. A hráč je samozřejmě jedním z těch, kteří byli pozváni na Yavin 4, kde tato akademie leží. Cestou však dojde k nehodě a po seznámení se s ovládáním potkáváme naše protivníky, Dark Cultists. Ti mají v plánu oživit prastarého sithského lorda, který by se měl ujmout vlády nad galaxií. Prostě takové to tradiční klišé. Jelikož je her ze světa Star Wars celkem málo, tak vám to ani nevadí. A pokud jste fanouškém žánru, tak je to ještě lépe.

Celý příběh je složen do několika skupin po pěti misích, z čehož vám stačí splnit pouze 4 mise a pak následuje příběhová část. Mise vesměs fungují na variaci někam běžte někoho zabít/zachránit, ale většinou se jedná o různé světy, takže to řešit nebudete. V pozdějších misích budete prozkoumávat prastaré hrobky sithských lordů a zde už budete více využívat Sílu, kterou máte v podobě několika úkonů, jako je strčení, zatáhnutí, jasnozřivost nebo rychlost. A podle toho, k jaké straně se přikláníte, můžete využívat smrtící škrcení nebo blesky za temnou stranu, nebo léčení a další za světlou stranu. Sice to zní pěkně, ale i když budete už od druhé mise používat blesky, stejně se budete moci rozhodnout o svém zaměření až kousek od konce.

To v multiplayeru je to něco jiného, duely světelných mečů, využívání Síly, to všechno využíváte v boji proti reálnému protivníku ve velkém množství a záleží i na typu světelného meče (jednoduchý, dva meče, nebo dvoubřitvý) a na bojovém stylu. Pro fanoušky je tohle opravdu povinnost.

Hra sice obsahuje i klasické zbraně, ale těch využijete za celou hru jenom párkrát a to hlavně v případě, že musíte odpálit přísavné laserové miny ze zdi.

Shrnutí: Pro fanoušky SW je tahle hra povinnost, pro nefanoušky díky několika logickým úkolům a zajímavému bojovému systému taky. Akorát ta grafika a hlavně pohyby postav už jsou na tuto dobu zastaralé.
Hodnocení: 9/10




Žádné komentáře:

Okomentovat