středa 23. května 2012

Uncharted 2: Among Thieves

Když jsem se kdysi odhodlával, zda se mám pustit do hraní prvního dílu, nebo ne, udělal jsem správně. Byla to výborná hra, která mě naprosto uchvátila, i když už tento styl po milionech dílů a kopií Tomb Raidera nehraju. A v době, kdy jsem dohrával jedničku, mířila do prodeje trojka. Ale řekl jsem si, že nebudu přeskakovat a budu hrát postupně. Takže jsem si pak koupil dvojku.

Dvojka začíná nedlouho poté, co skončila jednička. Nathan Drake je sice bez Elleny, ale je tu další famme fatale, černovlasá zlodějka Chloe. Podle přízvuku britka. A ještě tu je pár záporných hrdinů, poklad Marca Pola, Ellena, mniši, Shangri-la, nacisti (tentokrát mrtví), šerpové, skákání, lezení, automobilové přestřelky a umírání. A vykolejený vlak. Prostě běžné pátrání po jednom pokladu, které se tak trochu zvrtne. Naštěstí je vše zamíchané tak, aby to dávalo smysl, aby nic nevyčnívalo a nebilo do očí, prostě pohoda. Procházíte si příběhem, prožíváte skoro filmový zážitek a najednou se divíte, že už za sebou máte skoro 10 hodin hrani a jste teprve v polovině hry.

Poté, co jsem si říkal, že pokračování výborné hry většinou není lepší než jednička, je tohle jedna z mála výjimek. Prostě a jednoduše. Téhle hře se toho dá vytknout opravdu jen minimum. Jedině to, když příjdete poněkolikáté do nové obrovské jeskyně a už se zhrozíte, jak dlouho tu budete, až budete hledat poklad nebo cestu ven. Je to sice maličkost, ale v pozdější části hry to trochu zdržuje a není to až tak zábavné. Nicméně se jedná o jednu z hodně mála chybiček.

Shrnutí: Lepší pokračování už tak úžasného prvního dílu.
Hodnocení: 9/10




Žádné komentáře:

Okomentovat