středa 11. dubna 2012

X-Men Origins: Wolverine

Na comicsech o superhrdinech jsem vyrůstal a když došlo na předělávky do filmu, většinou jsem protestoval. Nikdy se nepodaří vystihnout atmosféru comicsu na plátně. Dokud se neobjevil Deredevil a X-Men. První film byl sice komerční propadák, ale atmosféru comicsu vystihl skvěle a X-Meni byla nečekaná bomba. Brian Singer z toho sice udělal skoro psychologickou záležitost, ale nevadilo to. Ta nejdůležitější osoba byla vynikajíci jako v originále. Prostě Hugh Jackman JE Wolverine.

Po lepší dvojce vyšla trochu slabší trojka a po nějaké době letos šel do kin a na počítače X-Men Origins: Wolverine. Film pojednávající o počátcích nejslavnějšího a podle mě nejvíc cool mutanta, který je nejlepší v tom, co dělá.

Stejně jako film, sleduje hra počátky Logana než se stane Wolverinem s adamantiovými drápy. Akorát se dá najít hodně změn oproti filmu. Příběh v Africe, když jde Striker pro Adamantium, zabírá zhruba 30% hry (prolíná se hlavním dějem). A popravdě, není tak záživný a je zde kladen důraz na logické úkoly. Hlavní příběh navíc obsahuje Mystique (Raven Darkholme), která se k Wolverinovi připojí, aby společně zničili Traskovu továrnu na výrobu Sentinelu (obrovští roboti chytající/likvidující mutanty). Dlouhou dobu strávíme taky pronásledováním Gambita po střechách a čeka nás taky finále jako ve filmu.

Styl hraní je očekávaný. Hra je čistokrevná chodička/mlátička, nic jiného člověk ani nechce. Chvílemi dochází sice ke stereotypu, který nutí hráče vypnout hru, ale pokud to překousne, hra se mu odmění spoustou drobností. Třeba v horské jeskyni může nalézt legendární meč Frostmourne nebo může odemykat 3 oblečení pro Wolverina (klasický žlutomodrý oblek, legendární oranžový a z týmu X-Force).

Shrnutí: Oddychová hra, která se dá sice dohrát za 10 hodin, ale hned tak na ní nezapomenete
Hodnocení: 8/10


X-Men Origins: Wolverine 01
X-Men Origins: Wolverine 02
X-Men Origins: Wolverine 03

Žádné komentáře:

Okomentovat