středa 11. dubna 2012

Left 4 Dead 2

Nedávno jsem tu chválil první díl, který mě sice velice bavil, ale něco tomu podle mě chybělo. A to něco je právě v pokračování, které sice přišlo v krátké době, ale hrálo se lépe a bylo propracovanější.

Valve nedlouho po prvním díle vypustilo na svět pokračování, které sice bylo velice skepticky přijato, ale po nějaké době hraní přesvědčilo, že je lepší a větší než první díl a nabízí více možností hraní a umírání. A jelikož jsem tu psal nedávno o jedničce, která je stylově skoro stejná, vrhnu se hlavně na ty novinky ve dvojce.

Asi hlavním rozdílem je možnost používat melee zbraně. A těch je samozřejmě hodně a naleznete zde pánvičky, baseballové pálky, katany a další věci, se kterými můžete zombie umlátit k... no... další smrti. Osobně jsem si právě katanu zamiloval a používám ji častěji než samopaly. Ono se taky není čemu divit, když na vás jdou hordy nemrtvých ve větším počtu a častěji než v předchozím díle.

Další změnou jsou noví Special Infected, za které můžete hrát v režimu Scavenge nebo Versus. Není jich sice moc, ale potěší. A stejně tak uvidíte nové tváře, protože hrajete za jednoho z nové skupiny přeživších, kteří se snaží uprchnout.

Pokud uvažujete, že si hru pořídíte, ale nemáte jedničku, tak na ní rovnou zapomeňte. Jak jsem se zmiňoval v předchozím článku, tato hra obsahuje 6 originálních kampaní, které byly dostupné při vydání hry, dále 1 kampaň The Sacrifice, kterou Valve vydalo pro obě hry, ale každá sleduje události své skupiny a nově bylo do hry předěláno 5 kampaní z jedničky! Pět z šesti. Navíc jsou předělané do podoby L4D2, takže tam můžete mj. používat i zbraně na blízko a potkáte i nové Special Infected. A pak jedna kampaň, která je v BETA verzi. Celkem jich je tedy 13. A vzhledem k tomu, že třetí díl ještě ani nebyl oznámen (a ani se neví, jestli se na něm pracuje), předpokládám, že ještě nějaké kampaně příjdou.

Pokud můžu doporučit, zlanařte na hru svoje kamarády. V tuto chvíli výjde krabicová verze kolem 249-299,- Kč, přes Steam se dá v akci pořídit třeba za stovku. Proč kamarády? V jednom je to nuda. Ta pravá zábava začne až s jedním nebo třema kamarádama. Obtížnost se pak trochu zvýší a o to to bude větší výzva.

Shrnutí: Lepší pokračování už i tak skvělého titulu, který toho nabízí více + skoro celý obsah jedničky
Hodnocení: 9/10



Žádné komentáře:

Okomentovat