středa 11. dubna 2012

Left 4 Dead 1

Jak bych mohl zapomenout na tuto výbornou hru, kterou jsem až nedávno odinstaloval z Páry. Ale jenom proto, že hraju víc její pokračování. Ale od začátku.

Na začátku bylo vyhubení většiny populace v Americe (možná i jinde, ale o tom se hra nezmiňuje) a pouze hrstka přeživších, kteří se rozhodnou opustit velkoměsto, kde se zrovna nacházejí a vydají se někam, kde je bezpečno. K tomu jim pomáhá spousta palebného arzenálu.

Když se člověk na hru podívá prvním pohledem, vidí pouze bezduchou střílečku, kde musíte projít mapu, zabít vše, co se na ní pohybuje, zavřít za sebou dveře Safe Housu a pokračovat dále. Druhý pohled je ale lepší. Vidíte 3 pomocníky, kteří vás provází na cestě, často vám pomohou, když na vás skočí třeba Hunter nebo si vás přitáhne Smoker a o bitvách s Tankem nebo čarodějkou ani nemluvím, oživují vás, dávají vám první pomoc a celkově se chovají lépe než nějaký noob. Taky si můžete vybrat, jestli budete hrát kampaň sólo, s kamarády, nebo s lidmi, co jsou zrovna online. Ta poslední varianta ale není vždy nejideálnější. Vřele doporučuji zahrát si kampaně napřed na první dvě možnosti a až pak se připojit online. Může se vám stát, jako mně, že budete mít v týmu pár hráčů, kteří to hrají na čas a jsou nepříjemní až agresivní, když se náhodou někde zdržíte, abyste si prohlídli okolí, nebo déle vybíráte novou zbraň. A to pak člověka trochu odradí. Nicméně tohle odpadá v případě hraní s kamarády.

Kromě kampaní, kterých je ve hře 6 (každou hrajete v průměru tak hodinu, když si ji vychutnáváte) v odlišných lokacích, zde naleznete i další režimy jako survival nebo versus, které dokážou prodloužit zábavu o spoustu dalších hodin. Sice je to pouze jedna lokace z jedné mise v nějaké kampani, ale stojí za to. Samozřejmostí jsou i stahovatelné mapy nebo celé kampaně do hry.

Shrnutí: Skvělá hra, ale řekl bych, že pořizování hry v době, kdy druhý díl stojí skoro stejně jako jednička, je naprostý nesmysl.
Hodnocení: 8/10




Žádné komentáře:

Okomentovat