středa 11. dubna 2012

Double Dragon 1

Pokud máte zhruba půl hodinky čas a chcete zavzpomínat na staré dobré časy 1987, doporučuju tuto hru. Na dnešní dobu to není žádný skvost, ale pamětníci rádi zavzpomínají na doby, kdy proháněli dva bratry na své pouti k záchraně své milé. Hrát můžete samozřejmě sólo nebo s kamarádem.

Ovládání je jednoduché. Šipky pro pohyb, jedno tlačítko pro skok a druhé pro úder. A pak je tu samozřejmě kombinace tlačítek, která vede k speciálnímu úderu. Na jednu stranu to je výhoda, protože se nemusíte učit nějaká zdlouhavá komba, ale na druhou stranu se vám opakující se pohyby omrzí.

Pohyb je klasický pro plošinovky - jdete zleva do prava a po cestě mlátíte do všeho, co potkáte. Eventuelně můžete sebrat nějakou zbraň, která se povaluje po zemi, ale není to zapotřebí. Občas musíte něco přeskočit a tady už se projevuje zastaralost - často se vám skok nepodaří a spadnete do propasti. Což vás bude stát jeden život. Ty máte na jeden kredit 2 a pokud nehrajete na počítači, ale v automatové herně, může se vám hra prodražit.

Shrnutí: Klasika, na které se ale podepsalo stáří. Může vzhledem odradit moderní hráče.
Hodnocení: 7/10

Double Dragon 101
Double Dragon 102
Double Dragon 103
Double Dragon 104

Žádné komentáře:

Okomentovat