středa 11. dubna 2012

Colin McRae Rally 3

Po úspěšném předchozím díle jsme čekali skoro 2 roky, než vyšel další. Stálo čekání za to? Ano i ne. Rozhodně jde o pokrok v oblasti grafiky a technologie. Počítače měly v roce 2002 už dostatečný výkon na to, aby vypočítaly nástrahy, které si pro nás tvůrci cestou přichystali. Prostředí začalo být rozmanitější, podél silnic vyrostlo více překážek v podobě stromů, keřů nebo kamenů. Cesty začaly být zákeřnější a tím pádem už bylo hraní větší výzva pro fanoušky rally. Auta byla propracovanější a hezčí, lépe na nich vypadalo poškození a to na více možných částech než minule.

Ale na druhý pohled už nebylo vše takové, jak se zdálo. Aut bylo pouze několik, tratě jsme znali víceméně ze druhého dílu a hlavně hra po prvním dohrání nepřinášela nic nového, co by nás nutilo k dalšímu hraní. V nabídce jsme totiž měli pouze možnosti Šampionát nebo Úseky. Takže buď jedete vše, nebo si jen můžete vybrat trasu. V jednom nebo ve více hráčích. A ani tady to nebyla žádná sláva, protože hra nefungovala split-screenově, ale po dojetí prvního hráče hrál druhý.

Celkově jsem už tehdy hru hrál pouze proto, že nic jiného tehdy nebylo a Rally Championship 2000 už začalo být celkem ohrané a zastaralé (i když tam byla Škoda Octavia). Proto když jsem si hru zahrál po několika dlouhých létech, musím konstatovat, že to je celkem zbytečný díl.

Shrnutí: Zbytečná hra, která ve své době excelovala hlavně grafikou a fyzikálním modelem.
Hodnocení: 4/10
 

Žádné komentáře:

Okomentovat