středa 11. dubna 2012

Colin McRae Rally 04

Budu pokračovat v informování o rally hrách. Tentokrát jsem oprášil klasiku CMR04, která vyšla v roce 2003 pouhý rok poté, co jsme si mohli zahrát CMR3. Colin v té době změnil vůz, takže místo Focusu na nás z obalů koukala Xsara, kterou jsem si ale až tak neoblíbil. A to i přesto, že v ní začínal vyhrávat Sebastien Loeb.

Hned prvním zklamáním pro mě bylo tradičně ubohé menu a absence úvodního intra, které nebylo ani v minulém díle. Popravdě řečeno, nejsem si teď jist, jestli bylo ve druhém díle. Nicméně to nebylo jediné zklamání. Dalším byla opět jakákoliv absence nějaké změny v konceptu hry. Takže tradičně pouze Šampionát, Rally, Single Stage a Race Now. A zde je jediná inovace - můžete si vybrat kategorii vozů - 4WD, 2WD, Skupinu B nebo Bonusové vozy. Což sice potěší, protože je tu větší počet aut než minule, ale stejně díky absenci nějakých dalších výzev hra brzy omrzí.

Samozřejmostí je i multiplayer, který může hrát více hráčů na jednom počítači (střídání se po dokončené RZ) nebo přes LAN. Což už je samozřejmě lepší zážitek, ale pokud nemáte po ruce dalšího fanouška rally her, tak se této hře můžete bez výčitek svědomí vyhnout a počkat si na další díl, CMR 2005, který byl podstatně vylepšený a zábavnější.

Shrnutí: Lepší hra než minulý díl, ale stále průměr v sérii.
Hodnocení: 5/10



Žádné komentáře:

Okomentovat