středa 11. dubna 2012

BlazBlue: Calamity Trigger

Jak už jsem se tu někde zmiňoval, jsem fanoušek mlátiček typu Mortal Kombat, Tekken nebo Street Fighter. A jelikož se tyto hry a celkově tento žánr, přestěhovali na konzole, vždycky nadšeně očekávám nějakou novou hru na počítač. O této hře jsem nic nevěděl, což může být špatné znamení. Dokonce ani tvůrci mi nic neříkali, dokud jsem si nevygooglil, že stojí za povedenou sérií Guilty Gear. A ty hry mě bavily, takže jsem se začal těšit.

Myslím si, že ani na tuto dobu nemám slabý počítač - X2 6000+ 3Ghz, 4GB paměti, GeForce GTX260 1GB a WinXP. Navíc, když hry typu Medal of Honor hraju na maximální detaily. Ale tahle hra mi řekla něco jiného. Ale popořadě.

Pro mě je pozitivní, že se jedná o LIVE hru (o kterých jsem se tu už nedávno zmiňoval) a tak jsem se těšil o to víc. Po spuštění jsem shlédl hezké anime intro, které sice nic neříkalo a po nějaké době se mi kompletně vypustilo z hlavy, lognul jsem se k LIVE, abych dostával achievementy a začal jsem studovat menu. To je naštěstí celkem dobře vyvedené - vypadá jako karty, předpokládám, že tarotové. Nastavil jsem grafiku a rozlišení a začal studovat možnosti hraní. Vše je tu klasické - story, arcade, versus, online. Nic zvláštního, takže jsem dal story.

Příběhový mód je jedním slovem hrozný. nejsou tu animace, vše se odehrává textově na obrazovce třeba s černým nebo modrým pozadím a popravdě ani nevím, o co tam jde, protože jsem to přeskakoval. Nebavilo mě to číst - i na tento styl her platí to samé pravidlo, co kdysi řekl John Carmack z id Softu - 3D hry jsou jako porno, nikoho tu nezajímá příběh. Každopádně je tu něco jako náznak příběhu a je rozšířený mezi 10 postav. Bohužel nejsou moc zajímavé, takže jakmile chvíli hrajete s "hlavním" hrdinou, tak už nebudete mít motivaci do dalšího hraní.

Ostatní režimy jsou bez nápadu klasické, takže nemáte chuť je dále zkoumat. A popravdě řečeno, nemáte ani nutkání zkoušet onlinové klání. Takže v tuto chvíli máte hru dohranou.

Shrnutí: Hra je pro mě velké zklamání. Čekal jsem kvalitu Guilty Gearu, ale ani zdaleka to nebylo naplněné. Tohle už ne.
Hodnocení: 3/10
 

BlazBlue: Calamity Trigger 03
BlazBlue: Calamity Trigger 02
BlazBlue: Calamity Trigger 01

Žádné komentáře:

Okomentovat