úterý 22. května 2012

Battlefield: Bad Company 2

Tááák dlouho mám tu hru doma na PC. Tááák hodně odehraných hodin už mám v online hře za sebou. Ale stejně jsem se nikdy nedokopal k tomu, abych si ji zahral jako kampaň. Změna nastala až nedávno, kdy jsem si koupil na PS3 Bad Company 1 a začal ji hrát.

Pravda, není moc logické začínat s herní sérií ve druhém díle, ale na druhou stranu, kromě menšího počtu detailů a lehčí obtížnosti, je BC1 skoro stejně skvělá, jako její pokračování a já tak nebudu mít s návratem po dohrané dvojce problémy. I zde se vžíváte do jednoho ze členů B Company, která je takzvanou potravou pro kanóny a je vysílána v první řadě do akce. Opět zde máte stejné spolubojovníky a opět tu máte kampaň, kterou byste normálně neměli přežít. Tentokrát ale jde o zbraň hromadného ničení, kterou musíte najít a zlikvidovat. Tomu vám pomáhá spousta druhů zbraní, vozidel a hlavně AI vašich spolubojovníků, která je i na nejlehčí obtížnost celkem dobrá. Opět prolezete půlku světa, zalítáte si, zaplavete si a hlavně budete likvidovat díky Frostbite technologii vše, co se nehýbe (baráky, boudy, budky...). A i to, co se hýbe.

Zatímco jednička nabízela chudá pole, malé vesničky a celkově slabší vizuální stránku, je Bad Company na stejném stroji vizuálně úplně jinde. Efekty jsou skvělé, pohyby taky, prostě radost pohledět. Pouze ten multiplayer trochu pokulhává, protože tohle je něco jiného, než zběsilá akce typu CoD, ale rozhoduje zde přesnost, která se na joypadu moc dobře udělat nedá.

Závěrem bych řekl, že BF:BC2 je velice příjemným překvapením po příběhové stránce, kdy kampaň trvá zhruba jednou tak dlouho, co libovolné CoD Modern Warfare nebo Black Ops. Neobsahuje tolik dějových zvratů a není tak dynamická, ale tenhle styl se k BF nehodí, takže je to jen dobře.

Shrnutí: Výborné pokračování, které je lepší, než první díl. Škoda jen toho multiplayeru.
Hodnocení: 9/10



Žádné komentáře:

Okomentovat