středa 11. dubna 2012

Need For Speed 12: Undercover

Přiznám se, že jsem fanouškem závodních her. Dokonce jsem si kvůli nim koupil i Playstation 2 a později po vydání této hry i PS3. A jelikož Undercover je na všechny formáty, mohl jsem si vybrat, kde to hrát. Kvůli onlinové hře jsem se rozhodl pro počítač a ne PS2.

Je tu sice nějaky přiběh, ale stejně jako u porna, je to jenom zdržování od toho důležitého. A tím jsou samozřejmě závody. Tentokrát jsme opustili noční města z Undergroundu/Carbonu, nebo podzimní Most Wanted, popřípadě okruhy v paskvilu ProStreet. Vydáme se do slunečních letních přístavních měst. Mezi nimi a v nich se budeme prohánět v nablýskaném autě jedné ze tří hlavních skupin - muscle, tuner a exotic. Je jedno jaké auto si vyberete, ve finále máte dostupné všechny.

Závodí se klasicky na okruzích, sprintech nebo checkpointech, nově tu jsou dálniční bitvy (něco jako drag z Undergroundu 1 a 2) nebo útěk (honičky z U2). Policejní honičky jsou naštěstí víceméně dobrovolné, takže je nemusíte absolvovat všechny, užijete si jich v povinných misích. Většinou se v nich uniká s nějakým rychlým autem bez NOSu před policií do úkrytu a to v časovém limitu s měřítkem poškození.

Graficky je hra pěkná, alespoň na to, že využívá engine z Hot Pursuitu 2 hodně předělaný. Proto se hra v horši kvalitě rozeběhne i na starších strojích. Hráči s podobnou konfigurací jako mám já, můžou očekávat nejlepší možnosti zobrazení. Akorát mám výhrady k hraní pod Vistou - čím novějši grafický ovladač jsem měl na mojí GTX260, tím škubavější hra byla. Pod XP bylo vše ok.

Shrnutí: Příjemná hra, i když v médiích kritizována, pro fanoušky normálních oddychových závodů to je povinnost. I když se hra dá singlově dohrát za nějakých 20 hodin.
Hodnocení: 8/10


NFS Undercover 03
NFS Undercover 01
NFS Undercover 04

Žádné komentáře:

Okomentovat