středa 11. dubna 2012

God of War 1 HD

Jedna z her, které byly pro mě povinností na PS2, byla hra God of War, kterou jsem si sice koupil, ale nedlouho předtím, co jsem na konzoli přestal mít čas a posléze ji i prodal. A pořídil si PS3, na kterou naštěstí předělali obě dvě hry z PS2. Hra vyšla v kolekci God of War Collection a byla to pro mě taky nutná koupě.

V příběhu sledujeme cestu Spartanského (neplést s fotbalovým klubem) válečníka Kratose za pomstou bohu války, Aresovi. A za co jsme mu slíbili pomstu? Za nic menšího než za to, že Kratos nedopatřením zabil svou ženu a dítě. Na cestě za pomstou mu bude pomáhat další starořecké božstvo jako je Athena nebo Poseidon, kteří Kratosovi propůjčí nějaké své schopnosti a sílu. Díky nim se mu snad podaří najít a otevřít Pandořinu skříňku a díky ní porazit Arese.

Příběhově nemůžeme očekávat nějaké zázraky, přeci jen se jedná o plošinovku, ve které skáčete přes pasti a likvidujete mýtické příšery od gorgón přes kostlivce až po démony v Hádově říši, kam se taky podíváte. A taky tam na nějakou dobu zůstanete, protože tato část je jedna z těch náročnějších na ovládání. Celkově ovládání je sice dobře nastavené, ale v některých místech máte chuť po špatném skoku prohodit ovladač televizí.

Celkově jde o skvělou hru, která se bez problémů zapsala do herní historie. A pokud o ní budete uvažovat, doporučuji i verze pro PSP, které proti velkému bratříčkovi nezaostávají...

Shrnutí: Klasická plošinovka z antického prostředí se sympatickým hrdinou, kterého si oblíbíte
Hodnocení: 8/10




Žádné komentáře:

Okomentovat