středa 11. dubna 2012

Dante's Inferno

Současně s hrou God of War 1 jsem rozehrál ještě jednu podobnou hru, tentokrát od společnosti EA, která je podobného stylu, ale zároveň je i v několika aspektech podstatně jiná.

Hráč dostane do rukou Danteho, bývalého templářského (?) rytíře, který přišel o svou milovanou a rozhodne se, že si pro ní půjde do pekla a dostane ji zpět. Což vcelku kopíruje první polovinu knihy od Dante Alighieriho, Božskou komedii. Společníka mu na nebezpečné cestě, která vede přes 9 pekelných lokací, bude dělat kosa, kterou hned v úvodní části hry sebere samotné Smrtce. Snad mu pomůže, aby porazil Lucifera a zachránil Beatrice.

Styl hry je opravdu velice podobný GoW, ale zde si můžete vybrat, jakým směrem se budou vaše schopnosti ubírat. Osobně jsem hru dohrál zatím jen za světlou stranu, takže nedokážu pořádně posoudit rozdíly. Nicméně alespoň komba nebo speciální údery se mění. Jestli příběh, to zatím nevím.

Po vizuální stránce je stále na co koukat. Peklo je velice "živé", všude potkáte mučená těla, démony, nebo další potvory, které se vám většinou snaží znepříjemnit cestu. Má to ale jeden nedostatek. Zatímco GoW stavilo na různých lokacích, hra z pekla toho přeci jen moc nenabízí. Jsou vidět sice rozdíly v designu každé části, ale těch změn zase moc nečekejte. Vzhledem k tomu, že se dá hra dohrát za 8 hodin, nemělo by se okolí až tak okoukat. Horší je to ale s dalším hraním. Osobně se nemám k tomu, abych si hru opětovně zahrál. Alespoň prozatím ne. Je sice pravda, že u ní jsou nějaké minihry a snad i multiplayer, ale ani jedno jsem nezkoušel.

Shrnutí: Zajímavá a atmosférická hra, která ale má podobné lokace a po dohrání nemá motivaci k dalšímu hraní.
Hodnocení: 7/10




Žádné komentáře:

Okomentovat