středa 11. dubna 2012

Dungeons & Dragons 1: Tower of Doom

V době, kdy světu her vládly herní automaty a jedna plošinovka bez inovace střídala druhou, objevila se jedna hra, která o několik let předčila svou dobu. Ta hra vycházela ze světa Dungeons & Dragons a splnila to, co se od ní očekávalo. Dokonce to předčila!

Po spuštění hry na nás vybafne intro, které v těchto hrách nečekáme. A příběh nás provází prakticky celou hrou, která vám nabídne o dost více, než ostatní. Kde jinde si totiž můžeme vybrat jednu ze čtyř postav (válečník, klerik, mág a trpaslík), kdy každá se ovládá jinak, nebo v případě dostatečného počtu kamarádů může každý někoho ovládat? Kde máte možnost vydat se jiným směrem příběhu a ovlivnit tak dění v okolí? Ve které hře budete mít navíc levelování postav a lehké RPG prvky? U které plošinovky strávíte hodinu než dojdete na konec hry? A kde jindy se můžete setkat s postavami ze světa D&D? Tady. Právě tady.

Jak jsem nakousl lehké RPG, jedná se o to, že za zabíjení nepřátel získáváte zkušenosti, které se vám na konci kola promítnou do zvýšení vašeho levelu. To s sebou přináší zlepšení statistik jako je větší HP atd. Navíc cestou můžete sbírat věci jako jsou kouzelné prsteny a ty pak během hry můžete použít k vyvolání nějakého kouzla.

Grafika není tak atraktivní jako má třeba Asterix, který vyšel v podobné době, ale své kouzlo hra rozhodně má. K tomu jí samozřejmě pomáhá i atmosféra ze světa D&D, kdy poznáváte příšery, které znáte třeba z knih nebo deskové hry. Mě třeba nezklamalo setkání s mou oblíbenou postavou, Beholderem.

Shrnutí: D&D mám rád a mám rád i plošinovky. Kombinace s RPG je taky zdařilá a hra se i dlouho hraje. Alespoň na poměry běžných her tohoto typu.
Hodnocení: 8/10

Dungeons & Dragons 101
Dungeons & Dragons 102
Dungeons & Dragons 103
Dungeons & Dragons 104

Žádné komentáře:

Okomentovat