úterý 10. března 2015

God of War 2 HD

Bohové to nemají jednoduché. Hlavně v případě, když se do pantheonu Bohů dostane Kratos, který tam byl povýšen poté, co v předchozím díle porazil Arese, Boha války. Jeho krutost je ale trnem v oku ostatním Bohům, především Diovi, který proti Kratovi zakročí a sebere mu jeho sílu a schopnosti. A na novém Bohovi války je, aby našel Sestry osudu, nabral sílu a našel si spojence, se kterými vytáhne proti Olympu.

Příběh je epický, odehrává se v době řeckých Bohů a hraje tu podstatnou roli, takže vás o něj nechci připravit tím, že o něm budu rozsáhle povídat, Tahle hra stojí za to, abyste si jí sehnali. Když ne jako HD verzi na PS3, tak určitě na PS2 nebo jeho emulátor. Opět se vžijete do kůže Krata, který je stále více sužován nočními můrami o své rodině a postupně odhaluje pravdu o jejich osudu. A hlavně o osudu, který ho čeká za to, že se svým chováním znelíbil Diovi.

Stále s Kratem probíháte po světě a podsvětí, stále plníte logické úkoly a stále bojujete proti nestvůrám nebo dalším Bohům. A stále je to zábava. Kratos má po ruce své dva věrné meče s řetězem a k tomu i další zbraně jako kladivo, kopí nebo Olympský meč. O nepřátele tu samozřejmě není nouze, když nepočítáme různá monstra a potvory, tak Kratův charakter dokáže divy a zanedlouho proti němu stojí většina Bohů z Olympu.

Grafika se od prvního dílu trochu zlepšila, ale protože původní hra vyšla na PS2, nečekejte od ní zázraky. Tedy, grafika je skvělá, ale do kvalit trojky nebo Ascension to prostě nemá. Na druhou stranu si to vynahrazuje hratelností a hrací dobou. V tě době se prostě dělaly kvalitní hry.

Shrnutí: Velice důstojné pokračování dnes už klasiky, které ale nepřináší nic moc nového.
Hodnocení: 8/10





Žádné komentáře:

Okomentovat