středa 11. dubna 2012

Slavné postavy Warcraftu 5 - Aspekti

Když stvořitelé dokončili Azeroth, přivedli k životu Aspekty, kteří měli dohlížet na dění na zemi. Původně jich bylo pět...

Hlavním Aspektem byla a stále je Alexstrasza, paní života, červený drak. Dohlíží na dění ve světě a v případě nejvyšší hrozby je schopna zasáhnout, jako se tak stalo třeba v trilogii Studna věčnosti. Jednu dobu byla uvězněna orkama (kniha Den draka), kde je musela zásobit červenými draky.


Dalším Aspektem je Ysera, Ta ze sna. Vládkyně snového světa a Smaragdového snu. Vesměs toho o ní moc nevím, protože zatím v knihách a hrách vystupovala jen okrajově. Je to vládkyně letky zelených draků a sestra Alexstraszy. Asi nejvíce se objevila v trilogii o Studně věčnosti, kde pomáhala Malfurionovi Stormragovi a Krasovi. Nachází se v jižní části Dragonblightu nazvaném Emerald Dragonshire.


Dalším Aspektem je Nozdormu. Pán času, písku a letky bronzových draků. Hraje velkou roli opět v knižní trilogii Studna věčnosti, kde pošle do minulosti Krasa, Rhonina a orka Broxygara aby bojovali proti Plamenné legii. Taky se vyskytuje ve své dračí podobě v Dragonblightu pod alianční pevností u Naxxramasu.


Kalecgos je zástupcem modrých draků. A díky tomu je vládcem magie. Tuto úlohu přebral od Malygose, který po událostech popsaných (opět) ve Studně věčnosti zešílel a vy jste ho mohli zabít v raidu Eye of Eternity. Kalec byl původně jeho poddaným, který pro něj plnil úkoly. Při jednom z nich jste se s ním mohli setkat i v komiksové trilogii Sluneční studna, která vyšla i u nás. Po pádu Malygose se stal vůdcem modrých draků.



Posledním byl strážce země, Neltharion. Obrovský černý drak, který vládl po boku Alexstraszy. Alespoň do doby, než ho ovládlo šílenství a hlasy prastarých titánů, kteří mu přikázali vytvořit artefakt jménem Duše démona, do kterého postupně dali všichni Aspekti část své síly, což by mohlo pomoct zničit Plamennou legii. Neltharion ale dospěl k závěru, že vše živé by mělo zmizet z povrchu Azerothu, nechal si na sebe nasadit adamantiové brnění a tak se z něj stal Deathwing. Spolu s Duší démona skoro porazil Aspekty a hlavně z větší části zredukoval počet modrých draků, z čehož Malygos zešílel. Pokud neřeším výskyty v knihách jako je trilogie Studna věčnosti, nebo Den draka, objevuje se Deathwing až v Cataclysmu, kde zničí velkou část Azerothu, občas ho můžete zahlédnout na nebi a hlavně vás už v této době čeká možnost porazit ho ve finálním souboji. Jestli je to jeho definitivní konec, to se ještě uvidí.

Žádné komentáře:

Okomentovat